marți, 26 aprilie 2011

IZOLAREA CAZEINEI DIN LAPTE

Principiul metodei :

In cadrul acestei lucrari , izolarea cazeinei din lapte se realizeaza pe baza precipitarii cu tampon acetat 0.2M pH 4.6 prin modificarea valorii pH-ului laptelui la pH 4.8. Precipitatul cazeinic este supus apoi unor spalari repetate cu apa distilata , etanol si eter etilic pentru indepartarea contaminantilor solubili in acesti solventi..

Aplicabilitatea metodei:

Cazeina denumeste un grup de proteine din lapte care apartin clasei fosfoproteidelor.
In lapte cazeina reprezinta 80% din continutul proteic total.
Interesul pentru izolarea cazeinei din lapte este sustinut de importanta alimentara , proprietatile de adeziv si rezistenta mecanica .
De asemenea , fractiile de cazeina cu inalta puritate pot constitui substante pentru determinari enzimatice sau standard de proteina pentru dozari de proteina.
Cazeina spre deosebire de proteinele din zer precum si alte proteine in general , prezinta insolubilitate la pH izoelectric.
Mecanismul precipitarii cazeinei prin scaderea pH-ului laptelui (6.4-6.8) este complex si controversat in ceea ce priveste disocierea micelelor . Pe parcursul precipitarii , calciuleste eliberat din structura micelelor , cazeina precipitata nu mai contine calciu.
Share:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

flag

free counters

top 20

blogosfera

histats